Jajecznica | Dieta Dukana - Informacje i Przepisy

jajecznica

Jajecznica z pieczarkami

2-3 jajka mała cebula kilka pieczarek sól/pieprz Cebulę i pieczarki drobno pokroić. Przełożyć na patelnię, lekko podlać wodą. Poddusić. Odparować wodę. Jajka wbić do miseczki, wymieszać. Przelać na patelnię, cały czas mieszać – aż jajka się zetną. Doprawić solą i pieprzem.

Jajecznica z białym serem na słodko

1 kostka chudego twarogu 1 jajko 1 łyżeczka słodziku w płynie 2 łyżki otrąb owsianych kilka kropel aromatu waniliowego Wszystko wymieszać, i usmażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

Jajecznica z dodatkami

2 jajka 1 mała cebula 3 plastry chudej szynki Cebulkę i szynkę kroimy na drobne kawałki. Naczynie żaroodporne można musnąć ręcznikiem kuchennym nasączonym kilkoma kroplami oliwy. Rozbijamy jajka w naczyniu żaroodpornym i na wierzch wrzucamy dodatki. Doprawiamy. Pieczemy w piekarniku aż jajko się zetnie.

Serwis dietetyczny, diety, Dukan, przepisy kulinarne, odchudzanie, zdrowa żywność