Pasztet | Dieta dr Dukana

pasztet

Pasztet babuni

0,5 kg filetów z kurczaka lub indyka 0,5 kg wątroby drobiowej 2 łyżki otrąb owsianych 4 jajka cebula, liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, sól, pieprz Filety i wątróbkę gotujemy 30 minut z cebulą, liściem laurowym oraz zielem angielskim. Następnie mielimy mięsne składniki, dodajemy żółtka oraz ubite białka, otręby i sos z duszenia. Pieczemy w [...]

Pasztet z podrobów

40 dag wątróbki drobiowej mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki otrębów owsianych (zmielone) 1 jajko przyprawy wg uznania Wątróbkę ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu zmielić z cebulą, czosnkiem, otrębami, jajkiem i przyprawami. Zbyt gęstą masę można rozcieńczyć bulionem drobiowym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika (180C) na 1h.